Hoofdpijn te lijf

Misschien doe je al veel tegen de hoofdpijn, alleen dat werk NU nog niet. Er is een hele makkelijke manier om je hoofdpijn in 5-10 minuten te laten afnemen. Het is misschien geen oplossing op de lange termijn, WEL nu op de korte termijn.

Wat ga je leren in deze cursus?

Leer je hoofdpijn te lijf te gaan zonder paracetamol

Je leert stap voor stap de handgrepen

Je leert over het nog te onbekende maar o zo belangrijke lymfesysteem

Je ervaart het effect van het activeren van je lymfesysteem

Je ontdekt dat het ook helpt voor een helder gevoel en meer ontspanning

Ervaar het effect op je weerstand

Een korte praktische cursus

In deze korte cursus leer je een fijne en makkelijke manier om je hoofdpijnin 5-10 minuten te laten afnemen. Het is geen oplossing op lange termijn, WEL op de korte termijn. Vervang de paracetamol voor deze massagetechniek voor minder hoofdpijn, een helderder gevoel in je hoofd en minder spanning.

Manuele lymfedrainage is een nog redelijk onbekende en onderkende behandelmethode. De methode voert teveel vocht af en zorgt voor een optimale vochthuishouding.​ Het lymfevocht zorgt bijvoorbeeld voor afvoer van veel afvalstoffen. Daarnaast worden in de lymfeklieren witte bloedcellen gemaakt die zorgen voor je weerstand tegen virussen, bacteriën etc. 

Deze massagetechniek bestaat uit een aantal handgrepen. Zeker de handgrepen tegen hoofdpijn kun je makkelijk bij jezelf doen. 

Op lange termijn ben je wellicht al bewust bezig met gezonder leven, leefstijl en mindset om daarmee van je hoofdpijn af te komen. Echter wil je je hoofdpijn verminderen op het moment dat het nog opkomt. Deze terugkerende hoofdpijn of spanning zorgt voor een slechte nacht, maakt het lastig om deadlines te halen en weerhoudt je er wellicht van om dingen te doen die je zo graag doet. Je zoekt daarom ook naar een korte termijn oplossing.

In deze cursus ontdek je

  • de werking van het lymfestelsel
  • 4 handgrepen
  • heldere tips over hoe en wanneer je de handgrepen het beste kunt toepassen

Deze cursus is voor jou als je

  • af en toe tot heel vaak hoofdpijn hebt
  • minder paracetamol wilt slikken
  • regelmatig spanning of stress hebt
  • bekend bent met een wazig of wettengevoel in je hoofd
  • iets wilt dat NU werkt tegen die hoofdpijn

“Ik heb geen paracetamol of andere pijnstilling meer nodig. Deze handgrepen heb ik altijd bij de hand. Minder hoofdpijn, spanning en watten gevoel in mijn hoofd maakt dat ik beter veranderingen kan doorvoeren die zorgen dat de hoofdpijn op langere termijn niet meer terug komt.”

Note

Het is geen vervanging van een behandeling. Wel is het een ondersteuning bij tijdelijke hoofdpijn of in het totale herstelproces van langdurige hoofdpijn. Vraag altijd je behandelaar of je zelf lymfedrainage mag toepassen naast de lopende behandeling.

*In de cursus spreek ik steeds over hoofdpijn. Dit kun je vervangen door spanning of stress, of een dof/wazig gevoel bij vermoeidheid. Daarnaast helpt deze techniek je ook om makkelijker in slaap te vallen. 

Dus wil jij leren hoe je zelf je hoofdpijn te lijf kunt gaan? Schrijf je dan in voor deze cursus. Binnen een half uur weet je al wat je moet doen en kun je zelf aan de slag.