Als fysiotherapeuten weten we dat de mens een product is van de natuur. We kunnen talloze aspecten noemen die diep geworteld zijn in ons wezen, of het nu gaat om onze innerlijke aard of de manier waarop we van nature bewegen. Veel van wat we doen en nodig hebben, komt voort uit onze natuurlijke instincten, onze oerdriften en onze evolutie.

Een deel van deze natuurlijke neigingen volgen we vanzelf, zonder erbij na te denken. Maar helaas zijn we een ander deel vergeten, kwijtgeraakt of negeren we simpelweg. De complete schoonheid van de natuur, alles wat de mens niet heeft gecreëerd, wordt vaak vergeten of over het hoofd gezien.

Gelukkig begint er nu verandering te komen, dankzij wat we ‘groene zorg’ noemen. Steeds meer mensen hebben gehoord van wandelcoaching en buitenpsychologen. En toch, laten we duidelijk zijn, het idee dat zorgprofessionals die zich voornamelijk bezighouden met gesprekstechnieken de natuur in moeten trekken, lijkt misschien vreemd. Maar niets is minder waar. Elke zorgverlener kan (deels) naar buiten gaan.

Carla en ik nodigen eerstelijns zorgverleners uit om deel te nemen aan onze Walking seminars in de natuur. Hier laten we je graag zien, horen en ervaren waarom en hoe werken in de buitenlucht een verrijking kan zijn voor jouw vakgebied. Ontdek de onbenutte kracht van de natuurlijke wereld en herstel het contact met de essentie van ons mens-zijn. Samen zullen we ontdekken dat buiten behandelen veel meer is dan alleen maar wandelen. Het is een reis naar de kern van onze natuurlijke genezing. Doe met ons mee!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *