Fysiotherapie en oefentherapie buiten

Nu vraag je jezelf misschien af hoe buitenfysiotherapie eruit ziet? Buiten is veel meer mogelijk dan we vaak denken. Zelf staan wij ook nog regelmatig versteld van de mogelijkheden. Gezondheid en natuur blijken onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

 • Het eerste gesprek zal meestal buiten gepland worden. Al wandelend het intakegesprek voeren, heeft veel voordelen. Bijna iedereen denkt, praat en onthoudt makkelijker al wandelend naast elkaar in plaats van aan tafel tegenover elkaar.
 • Verschillende oefensessies zullen tijdens een rondje lopen gedaan worden. Alleen wanneer je (nog) niet goed kunt lopen dan zal het in huis of praktijk zijn.
 • Buiten staat voor buiten een praktijkruimte en in de eigen omgeving.
 • Behandelingen waar nodig buiten en waar nodig binnen. Binnen zijn sessies zoals lymfedrainage of werkplekaanpassing. Ze zijn wel gericht op herstel zodat je weer makkelijker kan bewegen en dus naar buiten kunt.
 • Buiten geven we ook groepslessen/trainingen.
 • Ook online zijn sessies mogelijk. Die zijn dan gericht op weer goed in beweging komen en naar buiten kunnen gaan. Daarnaast zijn online sessies gericht op coaching/advies over hoe jij jouw buitenomgeving kunt benutten.

Maak een wandeling en dwaal door de bossen,

over het strand, door de duinen, langs de heide met je buitenfysiotherapeut of buitenoefentherapeut.

de buitenfysiotherapeut en de buitenoefentherapeut steeds vaker In de buurt

Steeds meer collega’s sluiten zich aan met buiten werken. Is Tilburg e.o. of Geertruidenberg e.o. te ver weg dan zie je hier op de kaart bij wie je terecht kan voor buiten behandeling.

Brede kijk van de buitenfysiotherapeut®

Met de term de buitenfysiotherapeut® kunnen wij een brede kijk op gezondheid bieden. Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Het is grip hebben op lijf en leven. Of je nu klachten hebt of gezond wilt starten met bewegen. Wij helpen je met de gezonde basis. Daarbij is niet alleen kijken naar de plaats van de klacht belangrijk. Juist ook de blik richten op het hele lichaam, de eigen kennis en wensen van de persoon én de omgeving van de persoon.

De definitie van Positieve Gezondheid past hier heel erg bij: Het gaat niet alleen om de lichamelijke kanten van gezondheid, maar ook om het vermogen je aan te passen, welbevinden, eigen regie te voeren, de veerkracht, participatie en zingeving. (WIKIPEDIA: Het is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

Het geheel is meer dan de som der delen. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor wie?

Voor iedereen. 

Nu iets genuanceerder want niet iedereen zal baat hebben bij buitenfysiotherapie. Ben je graag buiten of wil je meer naar buiten? Dan is dit uiteraard perfect.

Voorbeelden van waar deze vorm van behandeling veel effect heeft:

 • chronische pijnklachten
 • onverklaarde vermoeidheid
 • aanhoudende stress en spanning
 • burn-out
 • MS
 • sportblessures 
 • voet/wandelklachten

Elke behandelaar heeft zijn eigen doelgroep en bovenstaande opsomming is dus heel beperkt en zijn voorbeelden. Bijna bij elke aandoening of klacht kun je wel een deel van de behandeling buiten uitvoeren.